.: Unstoppable

The power of chocolate never leaves me and… makes me unstoppable. So I am always searching new ideas. You will find some wonderful and crazy recipes here, but I like to create my own “hashes”.

So… start to run, because this dessert is no “light” thing

2 eggs – 2 uova
60 gr sugar – zucchero
250 gr mascarpone cheese
3 – 4 round wafers – cialde rotonde (oppure biscotti secchi)
50 gr chocolate – cioccolato da fondere
cinnnamon – cannella

Metto uno strato di pellicola sul fondo del contenitore, per poter estrarre il dolce. I put a plastic film on the bottom of the bowl so that I can take the dessert out later on.

Whip the eggwhites, and blend the yolks with the sugar. Montate a neve gli albumi e battete i tuorli con lo zucchero.

Incorporate il mascarpone ai tuorli. Add the mascarpone to the yolks and blend all.

Aggiungete i bianchi montati a neve. Add the whipped eggwhites.

E ora: operazione cialde! Now:  wafers mission !

Mettete una cialda sul fondo e tagliate le altre a spicchi.

Put a whole wafer on the bottom, then cut the other ones in 8 slices.

I’m kind of maniac with cutting things in slices… so If you don’t do it, it will just be a little harder to slice the wafer, afterwards. Questa degli spicchi è una mia fissa… però mi piace pensare che poi sarà più comodo da tagliare, visto che la cialda tende a sbriciolarsi in modo irregolare.

Poi mettete uno strato di crema e una cialda, fino a finire con la crema. Then put a layer of cream and a wafer, and end with the cream.

Then melt the ciocolate with a bit of cinnamon (if you like it): you have to add water little by little as you blend it on low fire, until it’s fluid but not too much.

Sciogliete il cioccolato aggiungendo poca acqua alla volta, finchè ha la consistenza giusta per versarlo a gocce sopra il dolce.

For who’s reading this in real time, I put it in the freezer at 6 pm, so you’ll have to wait, to see how it will turn out. Per chi sta leggendo al momento: mi piace postare subito le ricette, ma l’ho messo in freezer alle 6, quindi dovrete aspettare la fine della cena per vedere com’è venuto 😀

In attesa… leccatevi i baffi.

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